Bajgle twarogowe

by - lutego 03, 2023

Bajgle twarogowe - samepysznosci.pl
Przepyszne bajgle, które można zjeść na słono i słodko! 
Przygotujesz je z podstawowych składników, a przygotowanie jest naprawdę proste! 

Całkowity czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 4 duże bajgle 

Składniki:
  • 400g twarogu półtłustego
  • 10g proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • 200g mąki orkiszowej jasnej
  • 1 jajko
  • Opcjonalnie: sezam/mak na wierzch
Sposób przygotowania:
  1. Twaróg rozetrzeć widelcem z jajkiem i dodać sól, proszek do pieczenia, wymieszać.
  2. Dodać mąkę i zagnieść ciasto.
  3. Gotowe ciasto podzielić na 4 równe części, z każdej uformować wałek, zlepić końce i uformować okrągłe bajgle.
  4. Piec przez około 20-25 minut w 180°C, aż bajgle ładnie się zarumienią.
Smacznego ;)

You May Also Like

0 comments