Czekoladowe bułeczki

by - października 29, 2022

MASZ OCHOTĘ NA COŚ PYSZNEGO? WYPRÓBUJ TEN PRZEPIS NA PRZEPYSZNE BUŁECZKI Z CZEKOLADĄ! TAK, OTO PRZEPIS NA PYSZNE BUŁECZKI CZEKOLADOWE Z CZEKOLADĄ! 
IDEALNE BUŁECZKI NA WYNOS, LUB NA DESER!

Całkowity czas przygotowania: 2 godziny 
Ilość porcji: 16 bułeczek 

Składniki:
  • 300 ml mleka migdałowego
  • 70g erytrytolu
  • 50g masła
  • 25g drożdży świeżych
  • 550g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szczypta soli
  • 75g gorzkiej czekolady 85% 
Sposób przygotowania: 
  1. Do małego garnka wlać mleko migdałowe, erytrytol, masło oraz drożdże, podgrzać do rozpuszczenia się składników. 
  2. Do miski wsypać mąkę, cukier waniliowy, sól, oraz rozczyn, wyrobić ciasto. 
  3. Czekoladę posiekać i dodać do ciasta, ciasto wyrobić ponownie.
  4. Ciasto pozostawić w misce na ok. 45 min. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 16 porcji. Z każdej części uformować bułeczkę. Bułeczki ułożyć na blasze. Przykryć czystą ściereczką kuchenną, odstawić do wyrośnięcia na 30-40 min. Następnie piec bułeczki przez 20-25 min (180°C).
S M A C Z N E G O  :)

You May Also Like

0 comments