Brownie

by - lipca 11, 2022

Wyśmienite, a zarazem bardzo szybkie brownie. Brownie jest miękkie, wilgotne i słodkie… a przede wszystkim bardzo czekoladowe. Te puszyste brownie nadaje się na każdą okazje. Nie zwlekaj tylko wypróbuj, bo tego nie pożałujesz.

Całkowity czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: blaszka 30 x 20 cm 

Składniki:
  • 250g masła
  • 350g czekolady
  • 250g cukru
  • 4 jajka 
  • 200g mąki pszennej 
Sposób przygotowania:
  1. Masło włożyć do rondelka, dodać czekoladę i roztopić na małym ogniu, odstawić do ostudzenia.
  2. W misce wymieszać jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem wymieszać ponownie na gładką masę.
  3. Dodać mąkę oraz i wymieszać na jednolite ciasto. Wyłożyć do przygotowanej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. 
  4. Piec brownie przez około 25 minut w 180 stopniach. Jeśli używamy większej blaszki, ciasto będzie gotowe szybciej, jeśli mniejszej - czas pieczenia należy wydłużyć. 
Smacznego :) 

You May Also Like

1 comments